Ni är väl med i Resterkocken?
Finns årets bästa resterkockar på er skola?
Varje år slänger svenska hushåll cirka 15 kilo ätbar mat per person i soporna. Detta är naturligtvis inte bra och därför har vi i samarbete med flera andra kommuner engagerat oss i tävlingen "Resterkocken". En mattävling för barn och unga i grundskolan som uppmuntrar till kreativitet i köket och som har som mål att minska matsvinnet samt öka kunskapen om livsmedlens hållbarhet.
Varför inte göra något roligt och viktigt genom att anmäla er och tävla med era bästa recept på matrester samtidigt som ni kan vinna fina priser till er klasskassa?
OBS! Ny tävlingsperiod:
Tävlingen är öppen under perioden 1/10-1/3 varje år, missa inte att anmäla er här
Sophiaskolan vann Hjärtröstpriset i Resterkocken 2024
Grattis säger vi till Sophiaskolan i Rörum som vann Hjärtröst-priset i Resterkocken 2024 för åk 7-9 med 100% taste 0% waste - en 3r-rättersmeny med ingredienser från skog, mark och hav.
Förrätt: Ramslöksröra med kikärter serverade på stekpannebröd.
Huvudrätt: Kikärtsbiffar med stekta kantareller och friterad Rörhinna som serveras med ramslöksolja, blåstångkapris, tångmajonäs (gjord på kikärtsspad) samt en bit torkad blåstång.
Efterrätt: Glass på kikärtsspad blandat med tallkottsirap, som vi serverade med egna kanderade kottar samt egen kanderad sockertång
Receptet finns HÄR