Hämtning av vitvaror och elektriska apparater

Alla som har ett abonnemang hos Ökrab kan få sina kasserade vitvaror från hushållet hämtade utan avgift. Som vitvaror räknas kyl, frys, disk- och tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, spis (ej gasspisar) och köksfläkt avsedda för hushållsbruk.

Småelektronik, t ex brödrostar, TV- & videoapparater, dammsugare med mera kan också hämtas samtidigt med vitvarorna. Det går dock inte att beställa hämtning av enbart småelektronik.

Beställ kostnadsfri hämtning

Beställning av hämtning, max 10 kolli per hämtningstillfälle, kan göras här på hemsidan via Anmäl själv. Det går naturligtvis även att kontakta kundtjänst, kundservice@okrab.se eller 0414-285 70.

Insamlingsbilen som hämtar vitvaror kör efter en särskild turlista på onsdagar varje vecka. För att komma med på den kommande körturen måste vi ha fått din beställning senast måndag kl 12, I annat fall sker hämtning nästkommande onsdag.

Viktigt att tänka på inför hämtningen

  • Vitvarorna ska vara i helt skick, dvs ej isärplockade, och ställas ut stående. De är tunga och svåra att hantera om de ligger ner.
  • Kylar och frysar måste vara helt tömda på livsmedel etc.
  • Ställ ut vitvarorna till gatan/vägen senast kl 6.00 på hämtningsdagen.
  • Klipp av sladdar och eventuella slangar.
  • Vid vikt överstigande 50 kg ber vi er närvara den aktuella dagen då hjälp med lastningen behövs
  • Glöm inte ringa återbud om du ändrar dig, annars riskerar du att debiteras en framkörningsavgift. 

Du kan även lämna dina vitvaror på återvinningscentralen

Vitvaror och elektronik kan även lämnas kostnadsfritt för hushållen på någon av Sysavs återvinningscentraler i Simrishamn, Tomelilla och på Måsalycke.