Nyhetsarkiv

Onaturligt i naturen

Snusmus? Spilloljekråka? Plastbäver? Följ med på jakt efter udda djur.

Följ med ut i naturen där stå upp-komikern Marcus Johansson försöker hitta djur i den nedskräpade miljön. Han upptäcker plastbävern som bygger bo av slängda plastpåsar, snusmusen som anpassat sig så mycket till sin skräpiga miljö att den helt enkelt spelar död. Och spilloljekråkans spillning skiftar i alla regnbågens färger. Men riktigt så enkelt är det förstås inte. Naturen anpassar sig inte efter vår nedskräpning utan den tar stor skada. 

Med kampanjen "Onaturligt i naturen" tar Sysav tillsammans med ägarkommunerna ett humoristiskt grepp kring sopsortering.

Marcus Johansson är själv van vid att ta upp allvarliga ämnen med humorn som grepp för att nå fram. 

- Min karaktär i filmerna vill verkligen hitta djur till sitt naturprogram men ser bara skräp. Så för att rädda situationen hittar han på skruvade arter efter hand, t ex Topsvipan, Pillertrillaren, Plastbävern, T-rödningen och en massa andra djur som naturligtvis inte finns.

Vill du veta hur det egentligen ligger till? Besök www.onaturligtavfall.se och hjälp oss att sprida kunskap om hur viktigt det är att sortera ut sitt onaturliga avfall. 

Se filmen: 

Naturligtvis med Marcus - en film om nya arter i vår svenska fauna