Nyhetsarkiv

1 april närmar sig

Nu börjar vi använda det nya delade kärlet.


Information till dig som bor på landsbygden och i fritidsbyarna


Nu har den sista tömningen av det gamla sopkärlet snart skett hos alla kunder. Efter den sista tömningen i slutet av mars, under vecka 12 eller 13, är det dags att börja använda det nya delade sopkärlet istället. Och sätta igång med matavfallssorteringen!

Startpaketet som lagts i det nya kärlet innehåller bland annat en årsförbrukning matavfallspåsar och en hållare till påsen. Matavfallspåsarna är specialtillverkade av våtstarkt papper men använd alltid vår påshållare eftersom luften kan cirkulera runt omkring påsen. Det gör att den torkar upp och därmed håller bättre. 

Från och med måndagen den 3 april kommer det nya delade kärlet att tömmas istället. Samma dag påbörjas även arbetet med att samla in de gamla kärlen. Detta beräknas pågå under några månader framöver så låt det gamla kärlet stå väl synligt och lättillgängligt tills det blivit hämtat. Om du lagt avfall i det gamla kärlet är vi tacksamma om du lägger över det i det nya kärlet istället.

Ett fåtal kunder har tyvärr inte hunnit få sitt nya delade kärl än men inom de närmsta veckorna ska förhoppningsvis alla kärl vara utkörda. Använd i så fall det gamla sopkärlet tills du får det nya. Om du inte fått ditt nya kärl före den 15 april ber vi dig kontakta vår kundtjänst. Du når oss antingen på kundservice@okrab.se eller 0414-285 70. 


Läs mer om det nya insamlingssystemet på landsbygden här